Logo koudekerke.info
foto's per straat | schoolfoto's | heemkunst | raadplaatjes | fotogalerij
inleiding
straatnamen A-B
straatnamen C-D
straatnamen E-K
straatnamen L-N
straatnamen O-S
- poelendaelesingel
- pr. beatrixlaan
- schuttestraat
- slobberduinsepad
- stationsstraat
- strandweg

straatnamen T-V
straatnamen W-Z
foto's van Schuttestraat Koudekerke
De huidige Schuttestraat heette vroeger de Biggekerkscheweg en later Biggekerkschestraat en was feitelijk het laatste deel van wat nu nog steeds de Biggekerksestraat is. In 1960 werd de Middelburgsestraat doorgetrokken tot aan de Duinstraat en werd het eerste gedeelte van de Biggekerksestraat, vanaf het Dorpsplein tot aan het voormalige Korte Weegje, omgedoopt tot Dorpstraat. Toen in 1966 de gemeente Valkenisse werd gevormd werd door het gemeentebestuur besloten om de straatnaam 'Dorpsstraat' in Biggekerke te handhaven en de Dorpstraat in Koudekerke een andere naam te geven. In oktober 1966 ontstond zo de straatnaam 'Schuttestraat', wat een directe verwijzing is naar de 'schutte', die van oudsher in deze straat was gevestigd. Dit was een omheinde plek waar het loslopende vee werd opgevangen. De Schuttestraat loopt nu vanaf het Dorpsplein tot de Middelburgsestraat en heeft één zijstraat: Weststraat.
 
Schuttestraat te Koudekerke blank fotonr: R066 datum: voor 1944
toelichting: Deze foto is gemaakt op de hoek Schuttestraat - Middelburgsestraat. Hier bevond zich vroeger de schutte die hier nog op de achtergrond zichtbaar is en waaraan de Schuttestraat haar naam dankt. De twee mannen links zijn Frans Geldof en Piet Maas (PAM). De kinderen in dracht zijn van links naar rechts: Nee Jobse, met op haar arm Pie van der Schraaf, Leu Verstraatte en Janna van der Schraaf. Zij hebben als kind nog 'verloren krupertje' gespeeld in de schutte. De jongen met de fiets is Krijn van Sparrentak. Zie ook Middelburgsestraat.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R066)   blank
Middelburgsestraat te Koudekerke   fotonr: R082 datum: 1944-1945
toelichting: Deze foto is tijdens de watertijd gemaakt en laat de hoek van de vroegere Biggekerksestraat en het Korte Weegje zien. Nu is dit de kruising Middelburgsestraat en Schuttestraat. Hier begon links van de huisjes het diepere water wat ook wel het "Skagerak van Louws" werd genoemd. Vanwege de sterke stroom kon men alleen bij vloed uitvaren. De steigers liepen tot aan het Dorpsplein (wat droog bleef) en voorkwamen dat men bij vloed tot aan de knieën in het water stond. Vanaf de steiger voeren bootjes naar omliggende dorpen.
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R082)    
fotonr: N087 datum: voor 1903
toelichting: Hier is het begin van de Schuttestraat te zien. Voorheen was dit de Biggekerkscheweg die hier aan het einde linksaf boog. De panden rechts zijn inmiddels verdwenen. Het eerste huis rechts waar de vrouw op de ladder de gootlijst aan het schoonmaken is had een fraaie deurlijst met bovenlicht en luiken voor de ramen. Aan de straat was in tegenstelling tot veel andere panden in deze tijd geen houten glint geplaatst, maar een ijzeren hek. Aan het eind van de straat is rechts de schutte zichtbaar waarachter het Korte Weegje begon. Hieraan bevond zich ook de schuur die achter de schutte zichtbaar is.

Aanvulling? Mail de webmaster!
  Gezelschap op de hofwei van Verhage omstreeks 1930
    SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (N087)
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R770 datum: voor 1938
toelichting: Links is nog net de omheining van de schutte zichtbaar en rechts de afscheiding naar het erf van hofstede Verhage. Aan het eind van de Schuttestraat staat links het burgemeestershuis en op de achtergrond zijn de hoge olmen rond de kerk op het Dorpsplein te zien.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R770)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R001 datum: voor 1938
toelichting: Aan het begin van de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. Links is weer net een hoekje van de schutte zichtbaar. Opschrift kar: T. Wielemaker Cz. bode Koudekerke.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R001)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R814 datum: ca 1930
toelichting: Hofstede Verhage aan het begin van Schuttestraat. De hofwei liep door tot aan de Cithershillsingel. Het meisje met jok en emmers is Johanna Jasperse. Ze staat voor de bakkeet met link nog net zichtbaar het gewelf onder de oven. Bij de paarden staat Louw Verhage en met de fiets Martinus Verhage. Daarnaast het echtpaar Pieter Verhage en Jaantje Simons, naast hen Ko Jasperse en Krijn Verhage. De jongen op de hoek is Marien de Wijze. Later maakte deze hofstede plaats voor de aanleg van de Weststraat en verrees hier 'Warenhuis Janse'. Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R814)    
fotonr: R039 datum: ca1930
toelichting: Gezelschap op de hofwei bij hofstede Verhage met op de achtergrond de kerk op het Dorpsplein. De oude boer rechts op de voorgrond is Pieter (Martinuszoon) Verhage, hij draagt nog een 'mensenpetje' en gouden oorringetjes. Hij onderwijst hier kennelijk Jan Verhage (Jan van Jôôs) die er niet te zwaar aan tilt zo te zien. Het kleine meisje dat nog een lange muts draagt, is Johanna Roelse. Zij is zo te zien wat meer onder de indruk van het ernstig onderhoud met haar moeder Martien van der Bosse. Haar vader Jan Roelse, ook met een mensenpetje, ziet het goedkeurend aan. De twee mannen met een 'wasblikje' op, zijn de zonen van Piet (Martinuszoon) Verhage. Links Krijn en rechts Louw (Lourens). Zij bemoeien zich er niet mee, evenmin als hun wederhelften, Jacomina (Jikkemien) de Visser (links) en Johanna Dekker (rechts) De foto dateert van ongeveer 1930. Krijn Verhage, diens vader Pieter Verhage en diens vander Martinus Verhage boerden op de hofstede aan de rand van het dorp. Hier bevond zich later lange tijd 'de dorpszaak met de stadssortering'. Nu is het hier bebouwd en onherkenbaar veranderd. Aanvulling? Mail!
  Gezelschap op de hofwei van Verhage omstreeks 1930
    SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R039)
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R016 datum: 1958-1959
toelichting: Woonhuis hofstede Verhage aan het begin van Schuttestraat, gezien vanaf de zijde van de Weststraat. De schuur die achter het woonhuis stond (links) is hier al verdwenen.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R016)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R017 datum: 1958-1959
toelichting: Woonhuis hofstede Verhage aan het begin van Schuttestraat na de aanleg van de Weststraat (links). De schuur die achter het woonhuis stond (links) is hier al verdwenen. De panden op de achtergrond (rechts) bevonden zich aan de Middelburgsestraat.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R017)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R021 datum: 1958-1959
toelichting: Sloop woonhuis en schuren behorende bij hofstede Verhage aan het begin van Schuttestraat na de aanleg van de Weststraat (voorgrond). De panden aan de overzijde van de Schuttestraat dateren van 1910 . Daarachter is de bebouwing aan de Middelburgsestraat te zien.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R021)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R022 datum:na 1959
toelichting: Warenhuis Janse aan het begin van Schuttestraat op de hoek met de Weststraat (links). Hier bevond zich voorheen hofstede Verhage. Op 6 november 1958 werd de bouw van een winkelpand met woonhuis voor Arjaan Janse aanbesteed. Op 7 maart 1959 werd door Anneke Janse, de dochter van Arjaan Janse de eerste steen gelegd voor 'de dorpszaak met de stadssortering', ofwel 'Warenhuis Janse'. Boven de winkel bevond zich de woning van de familie. De winkel werd op 17 september 1959 voor klanten geopend. Later zat hier warenhuis Dekker. Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R022)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R002 datum: circa 1900
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. Aan het eind van de Schuttestraat staat links het burgemeestershuis van Pieter Boone en op de achtergrond zijn de hoge olmen rond de kerk te zien die in 1938 verdwenen. De huizen rechts werden gesloopt en de 'glinten' met voortuinen vielen ten prooi aan een stoep.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R002)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R009 datum: 1907
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. Het torentje van de kerk steekt nog net boven de hoge olmen uit. Links het huis gebouwd voor burgemeester Pieter Boone. In het huis links zat jarenlang het postkantoor en in het huis geheel rechts woonde de kleermaker-barbier Willem Bakker. De afgebeelde man is Dingeman Roelse. Op de achtergrond is een verewagen zichtbaar. De olmen verdwenen in 1938, de huizen werden gesloopt en de 'glinten' met voortuinen vielen ten prooi aan een stoep.
Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R009)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: D002 datum: circa 1905
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. Het torentje van de kerk steekt nog net boven de hoge olmen uit. Links het huis gebouwd voor burgemeester Pieter Boone. In het huis links zat jarenlang het postkantoor en in het huis geheel rechts woonde de kleermaker-barbier Willem Bakker. De olmen verdwenen in 1938, de huizen werden gesloopt en de 'glinten' met voortuinen vielen ten prooi aan een stoep.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (D002)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R006 datum: circa 1930
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. Aan de linkerzijde van de straat liet Th. Alofs een nieuw winkelpand bouwen. De zaak werd voortgezet door L. Filius, die uitbreidde en het pakhuisje rechts ernaast bij de winkel trok. Na de oorlog was Arjaan Janse's winkel hier gevestigd tot hij in 1959 nieuwbouw pleegde aan de overzijde van de straat. Links zat later de Végé supermakt. In 1970 werden de pandjes gesloopt en verrees er een nieuw winkelpand. Uiterst links zat op nr. 14 sinds 1920 de bakkerij van Gilles Izeboud. Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R006)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: L014 datum: 1944-1945
toelichting: Tijdens de watertijd ('44-'45) was een provisorische steiger aangelegd van oude kiepkarren en spoorstaven van het duitse smalpoor. De steiger in de Schuttestraat (toen Biggekerksestraat) liep tot aan het Dorpsplein (dat droog bleef). Hiermee werd voorkomen dat men bij vloed tot aan de knieën in het water stond. Vanaf de steiger voeren bootjes naar de omliggende dorpen. Links ziet u Schuttetraat 14. De man uiterst links op de steiger is Gilles Izeboud (de bakker). In de boot van links naar rechts eerst twee dochters van Jannes Luteyn (de buurman van de bakker) dan twee kinderen van Dingeman Izeboud (Hannie en Anton) en daarnaast Gilles Izeboud (zoon van Piet Izeboud). Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (L014)    
fotonr: J031 datum: 1938-1959
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. Links het huis gebouwd voor burgemeester Pieter Boone. De hoge olmen rond de kerk zijn hier reeds verdwenen. Op het dorpsplein zijn de twee benzinepompen te herkennen en is ook één van de oudere straatlantaarns te zien die in 1959 zijn vervangen.

Aanvulling? Mail de webmaster!
  Schuttestraat te Koudekerke
    SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (J031)
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: L025 datum: onbekend
toelichting: Ingekleurde pentekening halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. Links het huis gebouwd voor burgemeester Pieter Boone.

Aanvulling? Reageer!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (L025)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R014 datum: voor 1953
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. Aan de rechterzijde is in 1950 een pakhuisje gebouwd dat de bergplaats van Lourens Filius uit 1934 verving. Het pakhuis werd door Arjaan Janse gebruikt voor de opslag van voorraad. Na de oorlog was zijn winkel links gevestigd tot hij in 1959 nieuwbouw pleegde op de plaats van de voormalige hofstede Verhage. Links zat later de Végé supermarkt. In de jaren 70 werden de pandjes gesloopt en verrees er een nieuw winkelpand. Thans is hier een Chinees restaurant gevestigd. Aanvulling? Reageer!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R014)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R008 datum: 1953-1959
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting van het Dorpsplein. De rechterzijde van de straat is hier weer bijna volledig bebouwd. In het pand rechts uit 1953, naast het pakhuis van Arjaan Janse uit 1950, vestigde zich later autorijschool Sandee.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R008)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R005 datum: 1908
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting Middelburgsestraat. Aan het begin van de twintigste eeuw stonden hier vrijwel alleen traditionele woonhuizen met kleine voortuintjes en glinten. Het woonhuis rechts (nr 8) werd in 1921 herbouwd en sinds 1924 door schoenmaker Sturm bewoond. Hij had hier ook zijn werkplaats. Het pand links ernaast met de kopgevel werd gesloopt toen Th. Alofs er een winkel liet bouwen. In 1970 werden dit pand en het ernaast samengevoegd tot één winkel, thans is dit een Chinees restaurant.
Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R005)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R015 datum: na 1921
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting Middelburgsestraat. Het huisje links werd bewoond door kleermaker Willem Bakker. Rechts de inmiddels herbouwde woning en werkplaats van schoenmaker Sturm. Daarnaast bevond zich een klein pakhuisje dat later vergroot is (verhoogd) en behoorde bij de naastgelegen winkel van respectievelijk Alfos, Filius en Janse. In 1970 werden dit winkelpand en het naastliggende woonhuis samengevoegd tot één groot winkelpand, thans is dit een Chinees restaurant.
Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R015)    
fotonr: L015 datum: 1944-1945
toelichting: Halverwege de Schuttestraat kijkend in de richting Middelburgsestraat. Tijdens de watertijd ('44-'45) was een provisorische steiger aangelegd van oude kiepkarren en spoorstaven van het duitse smalpoor. De steiger in de Schuttestraat (destijds Biggekerksestraat) liep tot aan het Dorpsplein (wat droog bleef). Hiermee werd voorkomen dat men bij vloed tot aan de knieën in het water stond. Vanaf de steiger voeren bootjes naar omliggende dorpen. Rechts ziet u de inmiddels herbouwde woning en werkplaats van schoenmaker Sturm. Daarnaast (links) bevond zich een klein pakhuisje dat hier reeds vergroot is (verhoogd) en behoorde bij de naastgelegen winkel van respectievelijk Alfos, Filius en Janse. In 1970 werden dit winkelpand en het naastliggende woonhuis samengevoegd tot één groot winkelpand, thans is dit een Chinees restaurant.

Aanvulling? Mail de webmaster!
  Schuttestraat te Koudekerke
    SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (L015)
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R013 datum: voor 1950
toelichting: Het woonhuis naast het winkelpand van respectievelijk Alofs, Filius en Janse staat hier afgebeeld. Het bevond zich halverwege de Schuttestraat en was in gebruik door het Groene Kruis. Op de foto staat verpleegster Adriana Aarnoutse. Later vestigde zich hier de Végé supermarkt van Krijn de Witte. Hij bewoonde het rechtergedeelte. Nadat Arjaan Janse zijn zaak verplaatste werd dit pand in 1960 bij de supermarkt gevoegd. De oude supermarkt werd omgebouwd tot garage.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R013)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: N054 datum: voor 1950
toelichting: Het interieur van het woonhuis naast het winkelpand van respectievelijk Alofs, Filius en Janse staat hier afgebeeld. Het bevond zich halverwege de Schuttestraat en was in gebruik door het Groene Kruis. Op de foto staan enkele verpleegsters waaronder Adriana Aarnoutse. Later vestigde zich hier de Végé supermarkt van Krijn de Witte. Hij bewoonde het rechtergedeelte. Nadat Arjaan Janse zijn zaak verplaatste werd dit pand in 1960 bij de supermarkt gevoegd. De oude supermarkt werd omgebouwd tot garage.
Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (N054)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: L009 datum: na 1950
toelichting: Hier staat het uitgebreide pakhuisje en de winkel van Arjaan Janse afgebeeld. Zijn naam stond in het bovenlicht boven de deur. In 1970 werden dit winkelpand en het naastliggende woonhuis samengevoegd tot één groot winkelpand. Krijn de Witte werd er eigenaar van en vestigde hier de Végé supermarkt. Deze supermarkt ging later over naar de heer Vader die er de Meermarkt begon, thans is hier een Chinees restaurant gevestigd.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (L009)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R011 datum: na 1950
toelichting: Rechts staat het uitgebreide pakhuisje naast de winkel van Arjaan Janse afgebeeld. Krijn de Witte werd eigenaar van het naastgelegen pand en vestigde hier de Végé supermarkt waartoe eerst het linker gedeelte werd verbouwd. Later ging zijn zaak over naar zijn dochter Janna de Witte en werd de Végé nog verder uitgebreid. Hierbij werden de oude pandjes gesloopt. De verbouwde supermarkt ging later over naar de heer Vader die er de Meermarkt begon. Nu is hier een Chinees restaurant gevestigd. Op nummer 14 (links) zat sinds 1920 de bakkerij van Gillis Izeboud. Reageer!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R011)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: L020 datum: na 1950
toelichting: Interieur Vegé supermarkt in de Schuttestraat. Op de foto staan Krijn de Witte, Janna de Witte en Tan de Witte - Bommelje.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (L020)    
fotonr: R003 datum: ca 1900
toelichting: Nieuwjaarsgroet uit de Schuttestraat.

Aanvulling? Mail de webmaster!
  Schuttestraat te Koudekerke
    SCHUTTESTRAAT (R003)
fotonr: R004 datum: ca 1900
toelichting: Felicitatie uit de Schuttestraat

Aanvulling? Mail de webmaster!
  Schuttestraat te Koudekerke
  SCHUTTESTRAAT (R004)
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R018 datum: ca 1900
toelichting: Begin van de Schuttestraat bij het Dorpsplein. Van links naar rechts zijn de volgende personen afgebeeld: Mientje Wielemaker, Leen Vreeke, Antje de Witte, Krijn van Sparrentak, Mientje Stroo, Krijn de Witte, Sentien Provoost en Jan de Witte.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R018)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R019 datum: 31-12-1908
toelichting: Begin van de Schuttestraat bij het Dorpsplein. Reproductie van foto 018. Van links naar rechts zijn de volgende personen afgebeeld: Mientje Wielemaker, Leen Vreeke, Antje de Witte, Krijn van Sparrentak, Mientje Stroo, Krijn de Witte, Sentien Provoost en Jan de Witte.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R019)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R020 datum: ca 1900
toelichting: Begin van de Schuttestraat bij het Dorpsplein. Het pand uiterst links is gesloopt.

Aanvulling? Mail de webmaster!
SCHUTTESTRAAT TE KOUDEKERKE (R020)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R306 datum: 1900
toelichting: Naast de toegang tot de Schuttestraat (destijds Biggekerksche weg), stonden in 1900 deze huisjes. Ze zijn op het gemeentehuis na allemaal onherkenbaar veranderd. Links is het oudste postkantoor van het dorp te zien met in de deuropening de brievengaarder François Laurens Pieter Tismeer . In het bovenlicht boven de voordeur bevond zich een 'levensboom' welke in 1910 bij een verbouwing is verdwenen. Ernaast opende in 1913 de gaswinkel. Het gemeentehuis op de achtergrond werd onder andere in 1914-1915 uitgebreid. Zie ook Dorpsplein. Aanvulling? Reageer!
DORPSPLEIN TE KOUDEKERKE (R306)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R435 datum: na 1912
toelichting: Onbekend gezelschap te paard voor de ingang naar de Schuttestraat. Op de hoek waar vroeger het postkantoor zich bevond, was een straatlantaarn aangebracht. Op de achtergrond is de gaswinkel van de gasfabriek Vlissingen zichtbaar op adres Dorpsplein 22. De gaswinkel werd in oktober 1912 ingericht en eind februari 1913 geopend. Hiervoor werden er ook al andere brandstoffen verkocht. Het pand is herkenbaar aan het zwarte bord links van de deur, waarop de tarieven van cokes stonden aangegeven en het bezorgloon. Zie ook Dorpsplein. Aanvulling? Reageer!
DORPSPLEIN TE KOUDEKERKE (R435)    
Schuttestraat te Koudekerke   fotonr: R429 datum: 1960-1964
toelichting: Deze foto laat de hoek Schuttestraat - Dorpsplein in de jaren zestig van de vorige eeuw zien. Het postkantoor van de heer Tismeer, dat hier vroeger op de hoek met het Dorpsplein was gevestigd op adres Schuttestraat 2, is dan inmiddels verdwenen. Het pand er rechts van (op Dorpsplein 22) werd in maart 1959 door aannemer C. van Noppen, eigenaar van Dorpsplein 23 te koop aangeboden voor de sloop. Het pand werd in 1959 weer herbouwd. Zie ook Dorpsplein.

Aanvulling? Mail de webmaster!
DORPSPLEIN TE KOUDEKERKE (R429)    

copyright © 2001-2024 Sjoerd de Nooijer
laatst bijgewerkt op: 31 05 2021

locatie:
Schuttestraat, Koudekerke

bronvermelding:
tekst: Sjoerd de Nooijer
afb. D: Kees Abrahamse
afb. L: Abraham Luteijn
afb. N: Karel Noorlander
afb. R: collectie Jan Roose

geraadpleegde bronnen:
- Kees Izeboud
- archief J. Roose
- Ria Roose-van Noppen
- Abraham Luteijn
- Karel Noorlander
- Hendrikse, H. en Roose, J., Kent u ze nog... die van Valkenisse, Zaltbommel, 1974
- Hendrikse, H. en Roose, J., Valkenisse in oude ansichten, Zaltbommel, 1974
- Hendrikse, H. en Roose, J., Koudekerke in oude ansichten, Zaltbommel, 1975
- Roose, J. en Roose, W.P., Kent u ze nog... die van Koudekerke, Zaltbommel, 1981
- Roose, J. en Roose, W.P., Ons dorp Koudekerke, 1930-1960, Klaaswaal, 1993
- Davidse, P., Ons dorp Koudekerke, deel 2, Klaaswaal, 2003
- www.krantenbankzeeland.nl