Logo koudekerke.info
foto's per straat | schoolfoto's | heemkunst | raadplaatjes | fotogalerij
inleiding
straatnamen A-B
straatnamen C-D
straatnamen E-K
- galgeweg
- groeneweg
- houtenhandlaan
- j. van beierenweg
- john o. forfarstraat
- kaapduinseweg
- karreveld
- kerkhoflaan
- kerkstraat
- koudekerkseweg

straatnamen L-N
straatnamen O-S
straatnamen T-V
straatnamen W-Z
foto's van Jacoba van Beierenweg Koudekerke
De Jacoba van Beierenweg ligt formeel op Vlissings grondgebied maar ontsluit enkele percelen in Koudekerke en is daarom opgenomen in dit overzicht. De naam Jacoba van Beierenweg is in 1976 toegekend aan een deel van de Noordbeekseweg. Voor die weg ontstond liep op Koudekerks grondgebied het zogenaamde Tritonwegje, genoemd naar de buitenplaats De Triton dat de Groeneweg verbond met de straatweg tussen Vlissingen en Koudekerke (de huidige Vlissingsestraat). De Jacoba van Beierenweg is vernoemd naar de gravin van Holland en Zeeland en hertogin van Beieren.
 
Jacoba van Beierenweg te Koudekerke blank fotonr: 231 datum: ca 1958
toelichting: Deze schuur met woonhuis vormde vroeger het tuinmanshuis van Der Boede. Hiervoor was er de buitenplaats De Triton gelegen. Op het moment dat deze foto is gemaakt was het pand eigendom van de familie Loeff en werd het gepacht door de heer E. Janse. Toen deze wegens ziekte zijn bedrijf beëindigde nam de familie Serier dit over omdat zij hun bedrijf moesten verplaatsen vanwege de uitbreiding van Koudekerke. Fruitteeltbedrijf Serier is gevestigd aan de Jacoba van Beierenweg 2.

Aanvulling? Mail de webmaster!
JACOBA VAN BEIERENWEG TE KOUDEKERKE (231)   blank
Jacoba van Beierenweg te Koudekerke   fotonr: 519 datum: jaren 60
toelichting: De verpleeginrichting voor langdurig zieken 'Der Boede' (zie Vlissingsestraat) en het Verpleeghuis 'Ter Poorte'. Op de achtergrond het pand van fruitteler E. Janse (later Serier). De vleugels aan het landhuis van 'Der Boede' zijn ontworpen door architect Duintjer. De gebouwen van 'Ter Poorte' zijn door architect Arend Rothuizen ontworpen en werden in 1955-1958 gebouwd door W.F. Christiaansen uit Vlissingen. De drie vleugels kregen de namen van de prinsessen Wilhelmina, Magriet en Marijke en lagen in een parkachtige omgeving. Aanvulling? Reageer!
JACOBA VAN BEIERENWEG TE KOUDEKERKE (519)    

copyright © 2001-2023 Sjoerd de Nooijer
laatst bijgewerkt op: 31 05 2021

locatie:
J. van Beierenweg, Koudekerke

bronvermelding:
tekst: Sjoerd de Nooijer
afb. archief J. Roose

geraadpleegde bronnen:
- archief J. Roose
- Ria Roose-van Noppen
- Karel Noorlander
- Leo Janse