Logo koudekerke.info
foto's per straat | schoolfoto's | heemkunst | raadplaatjes | fotogalerij
inleiding
straatnamen A-B
straatnamen C-D
straatnamen E-K
straatnamen L-N
straatnamen O-S
straatnamen T-V
- ter poorteweg
- tramstraat
- verl. dishoekseweg
- vlissingsesingel
- vlissingsestraat

straatnamen W-Z
foto's van Tramstraat Koudekerke
De Tramstraat maakte vroeger gedeeltelijk onderdeel uit van de Dishoeksche Zand- of Keiweg en het eerste gedeelte van de Vlissingsestraat. Het gedeelte wat tegenwoordig als Tramstraat bekend staat is omstreeks 1928 als zodanig aangemerkt. De naam is een directe verwijzing naar de aanwezigheid van de N.V. Stoomtram Walcheren die aan het eind van deze straat een halte en remise had. De Tramstraat begint tegenwoordig aan het Dorpsplein en loopt in zuidwestelijke richting door tot aan de kruising met de Dishoekseweg en de Stationsstraat. De Tramstraat heeft zes zijstraten. Vanaf het Dorpsplein gezien zijn dit: Bergstraat, Kerkhoflaan, Cithershillsingel, Anthonissenstraat, De Ruyterstraat en De Walestraat.
 
Tramstraat te Koudekerke blank fotonr: R360 datum: 1919-1920
toelichting: Tussen 6 juni 1919 en 1920 moet deze foto op het Dorpsplein zijn gemaakt op de hoek met de Vlissingschestraat, thans Tramstraat. Een van de kinderen voor de bakkerij van C.J. Brouwer is Kees Flipse. Links staan een lantaarn en telefoonpaal. Daarachter het begin van de Tramstraat met links op nummer 1 het woon- en winkelpand uit 1910 waar later de gebroeders Kees en Bram Marinusse met Lein Boone een zaak hadden en nu het bedrijf 'Van Boven' is gevestigd. De arbeidershuisjes daar rechts van zijn inmiddels verdwenen.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R360)   blank
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: J025 datum: na 1910
toelichting: Het begin van de vroegere Vlissingsestraat, met links op nummer 1 het woon- en winkelpand uit 1910 waar nu reeds decennia het bedrijf Van Boven is gevestigd. Links is nog een oude telefoonpaal te zien. De arbeidershuisjes daar links van zijn inmiddels verdwenen. De schuur rechts met gepotdekselde, zwartgeteerde delen en een in baksteen gemetselde aanbouw van familie Van der Heijden is in 2009 gesloopt toen hier appartementen werden gebouwd. De naam van de afgebeelde persoon bij de schuur van de bakkerij is niet bekend.
Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (J025)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R411 datum: 12 september 1907
toelichting: Op deze foto rijdt de koets met hierin koningin Wilhelmina en prins Hendrik onder één van de erepoorten die op het dorp waren opgericht vanaf het Dorpsplein de Tramstraat in. Deze erepoort had de Oranjevlag in top waaronder de woorden "Oranje boven". Aan weerszijden hingen grote boeketten van bruine lisdodden tussen riet. Voor de stoet loopt veldwachter J.L. Plansoen met daarachter Cornelis Jansen, F.L.P. Tismeer (met hoge hoed) en timmerman P.A. Maas. Daarachter het vaandel van 'Voorwaarts'. Links staat met staartmuts Maatje Roose.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R411)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R031 datum: ...
toelichting: De straat op de achtergrond is de Tramstraat. Links eindigde deze op het Dorpsplein. De schuur uiterst links was van dhr en mevr De Laat, die een petroleumhandel en kruidenierszaak in de Tramstraat hadden. Het pand links van het midden, met de luiken, was van timmerman Piet Flipse. Hij had er z'n werkplaats en woonhuis. Het pand is nu wit geschilderd. Er tegenover lag een smal straatje, dat later de Bergstraat werd genoemd. De schuur die in het midden van de foto staat bestaat nog steeds en was van tuinder Jo Flipse, wiens kassen op de voorgrond zichtbaar zijn.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R031)    
fotonr: J028 datum: ...
toelichting: Maandag was wasdag. Neeltje Sanderse, de vrouw van Christiaan Flipse staat hier gebogen de was te wringen. Even hiervoor had zij haar was in een houten tobbe met heet sop gewassen en op een geribd stuk zink, het zogenaamde wasbord of met een stamper geschrobd en daarna weer gespoeld. Stuk voor stuk kreeg elk kledingstuk deze behandeling. Door het herkenbare dak van 'Café Centraal' en het groen erachter is de locatie te traceren als Tramstraat 6. Het huis staat op de hoek met de Bergstraat. Zie ook foto N035.

Aanvulling? Mail de webmaster!
  Tramstraat te Koudekerke
    TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (J028)
fotonr: N035 datum: ...
toelichting: Mevrouw de Potter Flipse, zeer waarschijnlijk op zelfde plek als foto J028.

Aanvulling? Mail de webmaster!
  Tramstraat te Koudekerke
    TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (N035)
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R152 datum: ca 1900
toelichting: Vanaf het begin van de Tramstraat in de richting van de Kerkhoflaan gekeken. De schuur rechts en de glinten zijn inmiddels verdwenen. De hierbij behorende boerenwoning (2g) met lijstgevel bestaat nog wel. De schuur in gepotdekselde, zwartgeteerde delen met een in baksteen gemetselde aanbouw is in 2009 gesloopt toen hier appartementen werden gebouwd. In het woonhuis links woonde dhr Blok met daarnaast aannemer Piet Flipse.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R152)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R136 datum: ca 1900
toelichting: Vanaf de hoek met de huidige Kerkhoflaan richting het Dorpsplein gekeken. Links is het hek voor de timmermanswinkel van Piet Roose zichtbaar. De schuur rechts was van Teune de Bree, later van zijn zoon Kees. Nog later was hier de autospuiterij Berting gevestigd. Het boerenhuis rechts werd later postkantoor en daarna 'Technisch Bureau Verhage'. Inmiddels is vrijwel alle oorspronkelijke bebouwing vervangen door nieuwbouw. Op de achtergrond is nog net de dakruiter op de kerk te zien.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R136)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R195 datum: ...
toelichting: De tweede persoon van links is Piet Roose, de zoon van Jan Roose en broer van Willem Roose. De kinderen staan voor de timmermanswinkel van Piet Roose, later van zijn zoon Bram Roose. Jan Christiaansen sr. nam deze zaak later over. Zie ook foto 143

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R195)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R143 datum: 1908
toelichting: Links achter het hek staat de timmermanswinkel van Piet Roose. De schuur rechts was van Teune de Bree, later van zijn zoon Kees. Nog later was hier de autospuiterij Berting gevestigd. Het boerenhuis rechts werd later postkantoor en daarna 'Technisch Bureau Verhage'. In de (inmiddels verdwenen) sloot op de voorgrond stond vroeger helder water. De locomobiel, die wekelijks cokes bracht bij gasman Van der Leek, nam op weg naar Vlissingen hier water voor de stoomketel in. De schuur links was van Christiaan Flipse. Hierin werd met Sinterklaas de 'versmakking' gehouden.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R143)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R140 datum: 1910-1949
toelichting: De timmermanswoning van Piet Roose op foto R143 is hier inmiddels verdwenen. In 1910 werden er achter de kar op de foto twee bijzonder vormgegeven woonhuizen gebouwd op nr. 20 en 22. Rechts hiervan was een klein poortje. Hiernaast, op nr. 18, woonde Marien Boone die er een klompenwinkel had en met poten, pannen en huishoudelijke artikelen langs de deuren leurde. Het pand op nr. 14, met de zwart- witte luiken is in 1949 gesloopt en vervangen door een woning met garage van melkboer Van der Heijden.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R140)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R777 datum: voor 1949
toelichting: De schuur rechts was van Teune de Bree, later van zijn zoon Kees. Nog later was hier de autospuiterij van Frans Berting gevestigd. In 1990 werd hier een rijtje woningen gebouwd. Het boerenwoonhuis op de voorgrond was enige tijd als postkantoor in gebruik en hier reeds door 'Technisch Bureau Verhage' in gebruik genomen. In 1999 werd hier een nieuwe vrijstaande villa gebouwd. Het doorgaande verkeer richting Vlissingen werd in 1949 rechts de Kerkhoflaan in gestuurd.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R777)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R139 datum: voor 1949
toelichting: Het pand links op nr. 20 werd in 1910 gebouwd. Boven het rechter raam is nog net een stukje van het reclamebord van de kapperszaak van Abraham Spaeter zichtbaar. Rechts naast het huis was een poortje. Hiernaast, op nr. 18, woonde Marien Boone die er een klompenwinkel had en met poten, pannen en huishoudelijke artikelen langs de deuren leurde. Dit pand is in de jaren '60 gesloopt. Het pand op nr. 14, met de zwart-witte luiken is in 1949 gesloopt en vervangen door een woning met garage van melkboer Ko van der Heijden.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R139)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R779 datum: april 1964
toelichting: Het pand met de witte luiken dat zichtbaar was op foto 139 is voor 1964 gesloopt en vervangen door deze woning met garage (nr 14). Het pand links (nr 18) bleef nog enkele jaren gespaard maar is later in de jaren zestig ook vervangen door nieuwbouw voor 'Technisch Bureau Verhage'. Het pand er rechts van was van melkboer Ko van der Heijden (Ko Yoghurt) en Leintje Wielemaker.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R779)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R778 datum: na 1964
toelichting: Op een gegeven moment na 1964 werd ook de oude woning op adres Tramstraat 18 gesloopt en vervangen door nieuwbouw (zie foto 779). Hier vestigde zich toen 'Technisch Bureau Verhage' van Jan Verhage en Corrie Aarnoutse.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R778)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R147 datum: in of voor 1917
toelichting: Vanaf de Tramstraat wordt hier in zuidwestelijke richting naar de Kerkhoflaan gekeken. Zowel het traditionele woonhuis links, als de timmermanswerkplaats rechts zijn hier nog herkenbaar. Op de foto zijn enkele militairen zichtbaar voor het woonhuis met traditionele lijstgevel uit 1900 op nr. 24 dat recht tegenover de kruising met de Kerkhoflaan staat. Hiervoor is een van de telefoonpalen en gaslantaarns te zien.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R147)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: J027 datum: 1915-1925
toelichting: Poserende meisjes in dracht in de Tramstraat tussen de Kerkhoflaan en de plek waar later de Anthonis- senstraat werd aangelegd. Uiterst links was een kruidenierswinkel van de fam. Roose gevestigd, herkenbaar aan de bordjes op de gevel. Deze had de ingang aan de zijkant. Op de achtergrond staan een gaslantaarn en telefoonpaal. Daar rechts van bevond zich jarenlang het postkantoor op de hoek met de Kerkhoflaan. Rechts achter de bomen stond een oude ANWB-wegwijzer. Rechts bevond zich een winkeltje, thans Tramstraat 25.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (J027)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R153 datum: ca. 1936
toelichting: Winkeltje van Kees Marinusse Mzn. en Abraham (Bram) Marinusse Mzn. Later verhuisden zij hun zaak naar Tramstraat 1. Bram staat hier op de foto met postbode Kees Wielemaker. Nu is dit Tramstraat 25. Later is het als pakhuis in gebruik geweest door Van Dongen.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R153)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R144 datum: 1936-1943
toelichting: Vanuit de Tramstraat in noordoostelijke richting gekeken naar de kruising met de Kerkhoflaan. Het opschrift op de kaart toont de straatnaam Dishoekstraat, die ook wel voor dit gedeelte werd gebruikt. De winkel rechts is verbouwd en ook de kruidenierswinkel links van fam. Roose is nog herkenbaar als deze foto wordt vergeleken met de toestand op foto J027. Rechts daarvan was de kruidenierswinkel van Van Dongen'. Tot de Tweede Wereldoorlog sierden de glinten het straatbeeld.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R144)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: O001 datum: onbekend
toelichting: Vanaf de kruising Tramstraat en Anthonissenstraat in noordoostelijke richting gekeken naar de kruising met de Kerkhoflaan. Rechts zijn de panden Tramstraat 25 en 27 zichtbaar.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (O001)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R150 datum: 1905
toelichting: De foto toont het begin van de Dishoekse Keiweg naar de duinen, nu is dit de Tramstraat. De gereformeerde kerk met pastorie, rechts op de foto, werd in 1887 gebouwd als eerste dolerende kerk in deze streek. De kerk is ingewijd door de bekende dominee Klaarhamer uit Middelburg. Links is nog een van de oude gaslantaarns te zien die het dorp rijk was. Op 3 januari 2006 hield de gereformeerde kerk in Koudekerke op te bestaan als gevolg van de fusie met de Hervormde Gemeente te Koudekerke tot Protestantse Gemeente Koudekerke.
Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R150)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R771 datum: voor 1944
toelichting: De gereformeerde kerk met pastorie in de tijd dat dominee Van Loon en dominee Hey de gemeente dienden.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R771)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R593 datum: ...
toelichting: De gereformeerde kerk met pastorie. Op de achtergrond bevindt zich de kruising met de Kerkhoflaan.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R593)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R596 datum: voor 1963
toelichting: De gereformeerde kerk aan de Tramstraat te Koudekerke.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R596)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R595 datum: 1963-1968
toelichting: De oude gereformeerde kerk werd in 1963 grondig verbouwd naar een ontwerp van architectenbureau Steen en Tuinhof te Vlissingen. De oude hoofdvorm is nog herkenbaar gebleven. De nieuwe gereformeerde kerk vormde een contrast met de oude pastorie die in 1968 vervangen zou worden door een kleinere modernere pastorie. In 1959 was achter de kerk ook al een verenigingsgebouw gerealiseerd naar ontwerp van architect E.F. de Paauw uit Souburg. Op 18 november 1959 werd dat gebouw in gebruik genomen.
Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R595)    
fotonr: N042 datum: 1963-1979
toelichting: Interieur van de vernieuwde gereformeerde kerk aan de Tramstraat in Koudekerke. In 1913 werd de Gereformeerde kerk van Koudekerke van een orgel voorzien. De orgelfabriek Standaart uit Schiedam plaatste een rein pneumatisch instrument met een omvang van 11 stemmen. In 1964 plaatste D.A. Flentrop uit Zaandam het orgel over naar de vernieuwde kerk. In 1970 reviseerde Flentrop het orgel. Het Standaart-orgel (zie afbeelding hiernaast) werd in 1979 gesloopt en de Inmanuëlkerk werd in dat jaar van een nieuw orgel voorzien. Dit instrument werd gebouwd door orgelbouw Pels & Van Leeuwen uit 's Hertogenbosch. Het snijwerk van het orgel werd vervaardigd door dhr. G. de Wit uit Waddinxveen. Nadat de Gereformeerde Inmanuëlkerk in 2006 gesloten werd, is het orgel een jaar later verkocht aan orgelmakers Pels & Van Leeuwen. In het voorjaar van 2008 is het overgeplaatst naar de Lambertuskerk te Vught.
Aanvulling? Mail de webmaster!
  Tramstraat te Koudekerke
    TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (N042)
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R599 datum: 1963-1968
toelichting: De nieuwe gereformeerde kerk direct naast de oude pastorie van de gereformeerde kerk. Links is de nieuwe onderwijzerswoning uit 1962 te zien die door architect ir. Arend Rothuizen, van architectenbureau Rothuizen en 't Hooft uit Middelburg, is ontworpen. Op de achtergrond bevindt zich de kruising met de Kerkhoflaan.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R599)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R600 datum: na 1968
toelichting: De nieuwe gereformeerde kerk naast de nieuwe pastorie van de gereformeerde kerk die in 1968 tot stand kwam. Op 3 januari 2006 hield de gereformeerde kerk in Koudekerke op te bestaan als gevolg van de fusie met de Hervormde Gemeente te Koudekerke tot Protestantse Gemeente Koudekerke. De gebouwen werden hierna verkocht aan de gemeente Veere en herbestemd voor onderwijsdoeleinden.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R600)    
fotonr: R598 datum: na 1968
toelichting: De nieuwe gereformeerde kerk naast de verbinding naar de nieuwe pastorie van de gereformeerde kerk die in 1968 tot stand kwam. De kerk was bekend onder de naam 'Immanuëlkerk' tot deze in 2006 werd verkocht aan de gemeente Veere die het gebouw liet verbouwen tot schoolgebouw.

In oktober 2007 startte de verbouw van het complex tot een gebouw met schoollokalen, kantoorruimtes, een peuterspeelzaal en een ruimte voor buitenschoolse opvang. WTS Architecten uit Vlissingen verzorgde het ontwerp. Om voldoende ruimte te creëren werd er een verdiepingsvloer in het gebouw aangebracht. Na de verbouw van het kerkgebouw zijn in 2009 basisschool 't Klinket, de vereniging voor protestants christelijk onderwijs Primas, peuterspeelzaal Ukkepuk, kinderopvang Kleine Pien en de buitenschoolse opvang van KOW Pien samen onder één dak gehuisvest.

Aanvulling? Mail de webmaster!
  Tramstraat te Koudekerke
    TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R598)
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R159 datum: voor 14-7-1908
toelichting: Na de doleantie ontstond een kerkenstrijd, welke zich ook in het onderwijs uitte. Zodoende werd in 1891, tegenover de gereformeerde kerk een gereformeerde school gesticht. Op 2 augustus 1892 werd de school officieel geopend. De heer Gerrit ten Brink was de eerste hoofdonderwijzer die bij de opening kon rekenen op 36 leerlingen. Reeds in 1897 bleek de school te klein en werd de verdere uitbreiding van de school op 1 juni van dat jaar aanbesteed. Op de achtergrond de wachtruimte van de tram.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R159)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R156 datum: ca 1900
toelichting: In de deuropening van de oude schoolwoning aan de Tramstraat staat meester Gerrit ten Brink, eerste hoofd van de gereformeerde school, met ernaast zijn vrouw. Hun zoon, Jan ten Brink, werd later predikant. Hun dochter is Leida ten Brink. Later werd de woning bewoond door de familie van de nieuwe hoofdonderwijzer J.C. Ruitenbeek. Hij ging op 1 september 1946 wegens ziekte met vervroegd pensioen.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R156)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R160 datum: ca 1900
toelichting: De gereformeerde school aan de Tramstraat. Na de bouw van een nieuw schoolgebouw aan de Cithershillsingel werd het gebouw als verenigingsgebouw in gebruik genomen.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R160)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R155 datum: na 1910
toelichting: Deze foto is gemaakt in de tijd dat de voormalige gereformeerde school als verenigingsgebouw in gebruik was. Deze functie kreeg het gebouw na de bouw van een nieuwe gereformeerde school in 1909 aan de Cithershillsingel.

Weet iemand welk gezelschap hier staat afgebeeld?

Jongetje rechts vooraan: Piet de Kroo.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R155)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R146 datum: ca 1950
toelichting: De oude gereformeerde school aan de Tramstraat werd omstreeks 1910 in gebruik genomen als verenigingsgebouw nadat in 1909 een nieuwe school aan de Cithershillsingel was gebouwd. De schoolwoning aan de rechterzijde werd bewoond door het eerste schoolhoofd. Dit was Gerrit ten Brink. Later woonde hier ook de heer Ruitenbeek met zijn gezin. De kleine woning links werd door de familie Joziasse bewoond. Mevrouw Joziasse hield de school schoon.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R146)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: J050 datum: 1947-1950
toelichting: Ijsverkoper Leen Roose voor de oude gereformeerde school aan de Tramstraat, toen reeds in gebruik als verenigingslokaal.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (J050)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R148 datum: 1962
toelichting: Hier is de kruising van de Cithershillsingel en de Tramstraat te zien met links de gereformeerde school die hier in 1909 werd gebouwd en tenslotte in 1962 weer werd gesloopt. Dit is een zeldzame foto van deze school (betere afbeeldingen worden dus op prijs gesteld!). De nieuwe onderwijzerswoning is hier links in aanbouw. De panden op de achtergrond zijn inmiddels verdwenen. Het eerste boerderijtje op de achtergrond was van Piet Bosschaart, de boerderij erachter van Cor Boograard. In 1972 werd hier een blok met bejaardenwoningen gebouwd. Aanvulling? Reageer!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R148)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R233 datum: 1962
toelichting: Zelfde locatie als foto 148 alleen iets verdraaid waardoor het pand op Tramstraat 32 gedeeltelijk zichtbaar is. Hier was de bodedienst van Cijvat gevestigd. Aan de andere zijde is de onderwijzers- woning op adres Tramstraat 34 in aanbouw. Op de achtergrond zijn de woningen aan de Weststraat zichtbaar.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R233)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R594 datum: 1962
toelichting: Zelfde locatie als foto 148 alleen in de andere richting gekeken naar de gereformeerde kerk en pastorie in de Tramstraat. Rechts is de onderwijzers- woning op adres Tramstraat 34 in aanbouw.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R594)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R157 datum: na 1962-1963
toelichting: De oude gereformeerde school waarin het verenigingsgebouw was gevestigd werd in 1962 afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe christelijke school met onderwijzers- woning die beiden door architect ir. Arend Rothuizen van het Middelburgse architectenbureau Rothuizen en 't Hooft zijn ontworpen. Op 11 mei 1963 verrichtte burgemeester J.L. Dregmans de officiële opening waarbij de school de naam 'Immanuëlschool' kreeg. In 1970 werden de hervormde en gereformeerde school samengevoegd en vanaf 1990 staat de school bekend onder de naam 't Klinket.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R157)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R158 datum: na 1962-1963
toelichting: De oude gereformeerde school waarin het verenigingsgebouw was gevestigd werd in 1962 afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe christelijke school met onderwijzers- woning die beiden door architect ir. Arend Rothuizen van het Middelburgse architectenbureau Rothuizen en 't Hooft zijn ontworpen. Op 11 mei 1963 verrichtte burgemeester J.L. Dregmans de officiële opening waarbij de school de naam 'Immanuëlschool' kreeg. In 1970 werden de hervormde en gereformeerde school samengevoegd en vanaf 1990 staat de school bekend onder de naam 't Klinket.
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R158)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: A006 datum: 10/1944-12/1944
toelichting: De Tramstraat gezien vanaf de kruising met de huidige De Ruyterstraat en De Walestraat tijdens de watertijd. Links zijn de steigers zichtbaar waarover ook bij hoog water het Dorpsplein bereikt kon worden. Links verrees in 1962-1963 een nieuwe christelijke school, die nu bekend is onder de naam 't Klinket. (Zelfde foto als R137)

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (A006)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R137 datum: 10/1944-12/1944
toelichting: De Tramstraat gezien vanaf de kruising met de huidige De Ruyterstraat en De Walestraat tijdens de watertijd. Links zijn de steigers zichtbaar waarover ook bij hoog water het Dorpsplein bereikt kon worden. Links verrees in 1962-1963 een nieuwe christelijke school, die nu bekend is onder de naam 't Klinket. (Zelfde foto als A006)

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R137)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R138 datum: ca 1935
toelichting: De Tramstraat gezien vanaf de kruising met de huidige De Ruyterstraat en De Walestraat. Het huisje uiterst links werd gesloopt voor de bouw van een woonhuis op nr. 42 in 1960 . Het pand erachter is later gesloopt, hier bevindt zich nu het schoolplein van basisschool 't Klinket. De boerderij hier rechts stamt uit 1897.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R138)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R145 datum: ca 1950
toelichting: De Tramstraat, gezien in noordoostelijke richting met op de achtergrond de Kerkhoflaan. Van de gereformeerde kerk is rechts nog net een klein hoekje te herkennen. Links bevond zich het schoolplein voor de oude gereformeerde school die later als verenigingsgebouw dienst deed. Hier verrees in 1962-1963 een nieuwe basisschool, tegenwoordig bekend onder de naam 't Klinket.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R145)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R141 datum: voor 1960
toelichting: De Tramstraat gezien vanaf de kruising met de huidige De Ruyterstraat en De Walestraat. Het huisje uiterst links werd gesloopt voor de bouw van een woonhuis op nr. 42 in 1960. Het pand erachter is later gesloopt, hier bevindt zich nu het schoolplein van basisschool 't Klinket.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R141)    
Tramstraat te Koudekerke   fotonr: R142 datum: na 1960
toelichting: De Tramstraat gezien vanaf de kruising met de huidige De Ruyterstraat en De Walestraat. Het woonhuis op nr. 42, hier links, werd in 1960 gebouwd. Het pand erachter is later gesloopt, hier bevindt zich nu het schoolplein van basisschool 't Klinket.

Aanvulling? Mail de webmaster!
TRAMSTRAAT TE KOUDEKERKE (R142)    

copyright © 2001-2024 Sjoerd de Nooijer
laatst bijgewerkt op: 31 05 2021

locatie:
Tramstraat, Koudekerke

bronvermelding:
tekst: Sjoerd de Nooijer
afb. J: Ko de Jong
afb. R: archief J. Roose
afb. N: Karel Noorlander
afb. O: Onno Wielemaker

geraadpleegde bronnen:
- archief J. Roose
- Ria Roose-van Noppen
- Karel Noorlander
- Miriam Popken-Spaeter
- Jo Spaeter
- Onno Wielemaker
- Hendrikse, H. en Roose, J., Kent u ze nog... die van Valkenisse, Zaltbommel, 1974
- Hendrikse, H. en Roose, J., Valkenisse in oude ansichten, Zaltbommel, 1974
- Hendrikse, H. en Roose, J., Koudekerke in oude ansichten, Zaltbommel, 1975
- Roose, J. en Roose, W.P., Kent u ze nog... die van Koudekerke, Zaltbommel, 1981
- Roose, J. en Roose, W.P., Ons dorp Koudekerke, 1930-1960, Klaaswaal, 1993
- Davidse, P., Ons dorp Koudekerke, deel 2, Klaaswaal, 2003
- www.orgelsinzeeland.nl
- www.krantenbankzeeland.nl